دوره 19، شماره 3 - ( 12-1400 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 364-353 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bahmani A, Mollaei E, Babaei S. The Relationship Between Job Stress and Emotional Fatigue with Due Consideration of the Mediating Role of Resilience in an Organization. sjsph 2022; 19 (3) :353-364
بهمنی اکبر، ملایی الهه، بابایی صبا. ارتباط استرس شغلی با خستگی احساسی با توجه به نقش میانجی تاب‌آوری در سازمان. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1400; 19 (3) :353-364

1- استادیار، گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، bahmani.akbar@gmail.com
2- استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
3- کارشناس ارشد، گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، ساوه، ایران
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با موضوع بررسی ارتباط استرس شغلی با خستگی احساسی با توجه به نقش میانجی تاب‌آوری به انجام رسیده است.
روش کار: مطالعه حاضر از نظر هدف، جزء تحقیقات کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده‌ها، توصیفی و از نوع پیمایشی می‌باشد. در پژوهش حاضر جامعه آماری عبارت است از کلیه کارکنان بیمارستان‌ شهید مدرس شهرستان ساوه که تعداد آن‌ها 360 نفر است و جهت تعیین حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و با روش تصادفی ساده 186 نفر به‌عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد. برای  گردآوری دادهای میدانی از پرسشنامه استاندارد استفاده شد.
نتایج: تحلیل داده نشان داد استرس شغلی با  خستگی احساسی با ضریب (514/0) رابطه مثبت و معناداری دارد، همچنین استرس شغلی روی تاب‌آوری با ضریب (503/0-) و تاب‌آوری روی خستگی احساسی با ضریب (395/0-) رابطه منفی دارد. همچنین یافته‌ها نشان داد در رابطه بین استرس شغلی و تأثیر آن بر خستگی احساسی، تاب‌آوری نقش میانجی ایفا می‌کند.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشان می دهد که استرس شغلی ارتباط مثبت و مستقیم با خستگی احساسی و رابطه معکوس با تاب آوری دارد، تاب آوری نیز رابطه معکوس با استرس شغلی در میان کارکنان دارد

دریافت: 1400/12/28 | پذیرش: 1400/12/10 | انتشار: 1400/12/10