دوره 10، شماره 4 - ( 12-1391 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 104-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jorfi S, Rezaee A, Jaafarzadeh Haghighi Fard N A, Mohebali G A. Modified Fenton oxidation of pyrene in contaminated soils using iron nano oxides. sjsph 2013; 10 (4) :91-104
جرفی سهند، رضایی عباس، جعفرزاده حقیقی فرد نعمت اله، محبعلی قاسم علی. حذف پایرن از خاک های آلوده به روش اکسیداسیون فنتون اصلاح شده با استفاده از نانو ذرات آهن. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1391; 10 (4) :91-104

1- گروه بهداشت محیط، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، rezaee@modares.ac.ir
3- مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
4- استادیار پژوهشگاه نفت
زمینه و هدف: مشکلات فرایند فنتون متداول شامل ضرورت راهبری در pH پایین و تولید مقادیر قابل توجهی لجن مازاد، کاربرد عوامل شلاته کننده به منظور بهبود دامنه عملکردی pH و نانواکسیدهای آهن به منظور کاهش لجن تولیدی را مدنظر محققان قرار داده است. هدف اصلی این تحقیق حذف پایرن از خاک های آلوده با کاربرد فرایند فنتون اصلاح شده در pH خنثی بود.

روش کار: مقادیر متغیر پراکسید هیدروژن (mM 500 - 0)، نانو اکسید آهن (mM 60 - 5)، زمان واکنش 24 - 5/0 ساعت، عوامل شلاته کننده سدیم پیرو فسفات، اتیلن دی آمین تترا استیک اسید، سدیم سیترات، اسید هیومیک و اسید فولویک در pH خنثی برای غلظت های mg/kg 500- 100 بررسی شدند.

نتایج: بازده حذف پایرن با غلظت اولیه mg/kg 100 در غلظت پراکسید هیدروژن mM 300، نانواکسیدهای آهن mM 30، pH معادل 3 و زمان واکنش 6 ساعت 99 درصد بود. غلظت پایرن با اعمال شرایط بهینه و کابرد عامل شلاته کننده سدیم پیروفسفات در pH خنثی از 100 به mg/kg 7 کاهش یافت.

نتیجه گیری: اکسیداسیون فنتون اصلاح شده مبتنی بر نانواکسیدهای آهن در شرایط بهینه تعریف شده در این پژوهش قابلیت های بسیار مناسبی برای اصلاح یا پیش تصفیه شیمیایی خاک های آلوده به پایرن در pH خنثی دارد.

دریافت: 1391/3/21 | پذیرش: 1391/9/7 | انتشار: 1392/5/2