دوره 22، شماره 1 - ( 7-1403 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 40-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudiani S, Movahed Majd M, Mohammadiha H. The Relationship Between Food Literacy Components and Healthy Eating Habits in the Adult Population of Shiraz City, Iran. sjsph 2024; 22 (1) :31-40
URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-6303-fa.html
محمودیانی سراج الدین، موحد مجد مجید، محمدی ها حدیثه. رابطه مؤلفه‌های سواد غذایی و عادت‌های غذایی سالم در بین جمعیت بزرگسال شهر شیراز. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1403; 22 (1) :31-40

URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-6303-fa.html


چکیده:   (218 مشاهده)
زمینه و هدف: عادت­های غذایی سالم از از مهمترین تعیین­کننده­های سلامت افراد در دنیای امروز است. بی­تردید سواد غذایی و مؤلفه­های آن از متغیرهای تأثیرگذار بر عادت­های غذایی است. این مطالعه به­دنبال بررسی رابطه دانش غذایی، مهارت غذایی، تاب­آوری و عادت­های غذایی سالم در بین جمعیت بزرگسال شهر شیراز بود.
روش­ کار: برای این منظور با استفاده از نمونه­گیری خوشه­ای و پرسشنامه تعداد 384 نفر از جمعیت بزرگسال شهر شیراز با روش نمونه­گیری خوشه­ای در سال 1402 پیمایش شد. سواد غذایی در برگیرندۀ مؤلفه ­های دانش، مهارت و تاب­آوری بود. مؤلفه ­های فوق با استفاده از پرسشنامه استاندارد و 14 گویه سنجش شد. مقیاس استفاده شده برای سنجش عادات غذایی سالم شامل 6 گویه بود. برای تحلیل داده ­ها از نرم افزار27  SPSS استفاده شد.
نتایج: دانش غذایی، مهارت غذایی، تاب­آوری و عادت­های غذایی سالم اکثریت نمونه در سطح متوسطی قرار دارد. تحلیل چندمتغیره نشان داد که افزایش سن به افزایش معنی­دار عادت­های غذایی سالم می­انجامد. عادت­های غذایی سالم در بین افراد دانشگاهی به­طور معنی­داری بیشتر از افراد بی­سواد بود. دانش غذایی و تاب­آوری به­ترتیب بیشترین تأثیر معنی­دار را بر عادت­های غذایی سالم داشتند.
نتیجه ­گیری: هدف این تحقیق بررسی رابطه مؤلفه­ های سواد غذایی و عادت­های غذایی سالم در بین جمعیت بزرگسال شهر شیراز بود. دانش غذایی و تاب­آوری اثر معنی ­دار بر عادت­های غذایی سالم داشتند. در مجموع می­توان نتیجه گرفت که باید اجرای دوره­ های آموزشی هدفمند، با تأکید ویژه بر ارتقای دانش و مهارت غذایی در دستور کار مسئولان ذی­ربط قرار گیرد. ارتقاء سواد غذایی می­تواند افزایش عادت­های غذایی سالم و در نهایت افزایش سطح عمومی سلامت جامعه را به همراه داشته باشد.
 
متن کامل [PDF 941 kb]   (110 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1403/7/25 | پذیرش: 1403/7/10 | انتشار: 1403/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb