دوره 21، شماره 3 - ( 9-1402 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 394-377 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghi Hardangi M, Kalateh Sadati A, Javadian S R. Medical Social Work Interventions in Discharge Planning: A Qualitative Study. sjsph 2023; 21 (3) :377-394
صادقی هاردنگی مرضیه، کلاته ساداتی احمد، جوادیان سید رضا. مداخلات مددکاری‌اجتماعی ‌پزشکی در برنامه‌ریزی ترخیص؛ یک مطالعه کیفی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1402; 21 (3) :377-394

1- کارشناس ارشد، گروه مددکاری اجتماعی و سیاست‌گذاری اجتماعی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه یزد، یزد،‌ ایران
2- دانشیار، گروه جامعه شناسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه یزد، یزد، ‌ایران ، asadati@yazd.ac.ir
3- دانشیار، گروه مددکاری اجتماعی و سیاست‌گذاری اجتماعی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه یزد، یزد، ‌ایران
زمینه و هدف: مددکاران ‌اجتماعی بیمارستان به عنوان گروهی از برنامه‌ریزان ترخیص، مداخلات موثری در جهت ترخیص ایمن بیماران انجام می‌دهند. هدف ‌این پژوهش تعیین مداخلات مددکاران‌اجتماعی ‌پزشکی در ترخیص ایمن است.
روش کار: این مقاله از نوع تحقیقاتی و یک مطالعه کیفی است که در سال 1402 در سطح کشور‌ ایران انجام گرفت. ‌داده‌ها از طریق مصاحبه‌ نیمه ساختار یافته به صورت حضوری و تلفنی و با 16 نفر از مددکاران‌ اجتماعی شاغل در بیمارستان‌های عمومی، با روش نمونه‌گیری هدفمند، در دسترس و گلوله برفی، جمع‌آوری و با روش تحلیل مضمون، به صورت دستی تحلیل گردید.
نتایج: یافته‌‌های ‌این پژوهش نشان داد که مددکاران ‌اجتماعی ‌بیمارستان مداخلات تخصصی را در طی چارچوبی با شش مرحله برنامه‌ریزی‌ و با هدف ترخیص ایمن اجرا می‌کنند. سه تم اصلی عبارتند از: هوش حرفهای، بسترسازی حمایتی، پایداری مداخلات و ‌مضمون اصلی تحقیق حاضر عبارت است از، ترخیص ایمن.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از ‌این پژوهش حاکی از آن است که مداخلات مددکاران‌اجتماعی برای ترخیص ایمن بیمار اقداماتی را پیش از ترخیص، حین و پس از آن شامل می‌شود که بر پایه اصول، ارزش‌ها، هوش، مهارت‌های حرفه‌ای و فرآیند مددکاری‌اجتماعی می‌باشد. مددکاران‌اجتماعی در این حیطه نیازمند حمایت مسئولان در نظام بهداشت و سلامت می‌باشند.

دریافت: 1402/12/27 | پذیرش: 1402/9/30 | انتشار: 1402/9/30