دوره 21، شماره 3 - ( 9-1402 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 376-365 | برگشت به فهرست نسخه ها

Anbarani Z, Mottaghi S, Safi M H. Analysis of Challenges Affecting the Job Efficiency of the Bank Melli Iran Personnel During the Covid-19 Pandemic. sjsph 2023; 21 (3) :365-376
عنبرانی زهرا، متقی شکوفه، محمد هادی . واکاوی چالش‌های موثر بر کارآمدی شغلی کارکنان بانک ملی در پاندمی کووید-19. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1402; 21 (3) :365-376

1- کارشناسی ارشد، مشاوره شغلی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران
2- استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران
مقدمه و هدف:  بیماری کووید 19به عنوان یک بحران تمامی ابعاد زندگی افراد بویژه بعد شغلی را تحت تاثیر قرار داد. کارکنان بانک­ها با توجه به نوع خدمت­رسانی آنها بیشتر در معرض فشار بودند به همین دلیل هدف پژوهش حاضر واکاوی چالش­های موثر بر کارآمدی شغلی بخش از کارکنان بانک ملی در دوره پاندمی کووید-19 بود.
روش کار: روش­شناسی این پژوهش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی بود. جامعه مورد پژوهش کارمندان شعب بانک ملی منطقه 10 شهر مشهد در سال 1400 بودند. از بین آنها به روش نمونه­گیری هدفمند نمونه 10 نفری انتخاب شدند، فرآیند نمونه­گیری تا رسیدن به اشباع ادامه یافت. جمع­آوری داده­ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام گرفت. تحلیل داده­های گردآوری شده به روش تحلیل مضمون استقرایی انجام شد.
نتایج: بعد از تحلیل داده­ها 12 مضمون فرعی، 3 مضمون اصلی شامل (چالش­ها در سطح فردی، چالش­ها در سطح بین فردی و چالش­ها در سطح سازمانی) و یک مضمون هسته­ای بدست آمد.
نتیجه­ گیری: نتایج نشان داد که ادراک کارمندان بانک از پاندمی کرونا می­تواند بر کارآیی آنان تاثیر بگذارد. در نهایت از یافته­های این پژوهش می­توان جهت برنامه­ریزی برای رفع مشکلات و چالش­های این گروه از افراد بعد از دوره کرونا استفاده کرد.

دریافت: 1402/12/27 | پذیرش: 1402/9/30 | انتشار: 1402/9/30