دوره 20، شماره 4 - ( 12-1401 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 422-407 | برگشت به فهرست نسخه ها

Beheshty S S, Sedaghat H, Hamidpor K. The Impact of the Imam Khomeini Relief Committee Services on the Social Health of the Client: Household Female Heads in Shiraz City, Iran. sjsph 2023; 20 (4) :407-422
بهشتی سید صمد، صداقت حمید، حمیدپور خیری. تاثیر خدمات کمیته امداد امام خمینی(ره) بر سلامت اجتماعی مددجویان: زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شهر شیراز، ایران. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1401; 20 (4) :407-422

1- استادیار، گروه جامعه شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران ، sbeheshty@yu.ac.ir
2- دانشجوی دوره دکتری، گروه جامعه شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
3- کارشناس ارشد، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
زمینه و هدف: سلامت اجتماعی افراد جامعه از پدیده هایی است که می­تواند در توسعه جامعه نقش اساسی ایفا کند. خدمات کمیته امداد امام خمینی(ره) به عنوان یک نهاد حمایتی که در بدو انقلاب به منظور کمک به فقرا و توانمندسازی آنها برای رهایی از فقر تاسیس شده است تا چه اندازه توانسته بر سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش اثر گذار باشد؟ برای پاسخگویی به این سوال، این پژوهش با روش کمی و شیوه پیمایشی انجام شده است.
روش کار: 221 نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد شهر شیراز به شیوه نمونه­گیری خوشه­ای چند مرحله­ای با ابزار پرسشنامه­، مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: یافته های این تحقیق نشان داد سطح سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش و تمامی ابعاد آن از سطح متوسط طیف بالاتر هست.
نتیجه گیری: خدمات آموزشی، بهداشتی و مالی ارایه شده از سوی این کمیته هرچند ممکن هست در ابعاد مختلفی از زندگی مددجویان اثر گذار بوده باشد اما نتوانسته است بر سلامت اجتماعی مددجویان اثر معناداری بگذارد. از اینرو لازم هست این کمیته در نحوه و نیز محتوای خدمات ارایه شده، در راستای ارتقای سطح سلامت اجتماعی  زنان سرپرست خانوار تحت پوشش تجدید نظر بنماید.

دریافت: 1402/4/12 | پذیرش: 1401/12/10 | انتشار: 1401/12/10