دوره 19، شماره 3 - ( 12-1400 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 328-315 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nik Farjam A, Ajam H, Ansari Torghii R, Alimohammadi H, Alimohammadi Y, Hesari E. The Trend of Referrals and Identification of Covid-19 Patients in Selected Comprehensive Health Service Centers of Tehran University of Medical Sciences. sjsph 2022; 19 (3) :315-328
نیک فرجام علی، عجم حسن، انصاری طرقی ربابه، علی محمدی هاجر، علی محمدی یوسف، حصاری الهه. روند موارد مراجعه و شناسایی بیماران کووید-19 در مراکز خدمات جامع سلامت منتخب دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1400; 19 (3) :315-328

1- 1- پزشک عمومی، گروه بیماری‌های واگیر، معاونت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- 2- کارشناس ارشد، گروه بیماری‌های واگیر، معاونت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- 3- کارشناس، گروه بیماری‌های واگیر، معاونت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- 4- دکترای تخصصی، مرکز تحقیقات بهداشت، پژوهشکده سبک زندگی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران ، y.alimohamadi67@gmail.com
5- 5- دانشجوی دوره کارشناسی ارشد، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
زمینه و هدف: روند شناسایی موارد کووید-19 میتواند اطلاعات ارزشمندی در مورد پوشش برنامه های تشخیصی و غربالگری در طول زمان در اختیار قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی روند موارد سرپایی کووید-19 در مراکز خدمات جامع سلامت منتخب تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
روش کار: این مطالعه به صورت مقطعی توصیفی انجام شد. داده های موجود شامل تعداد مراجعین و نمونه­های PCR  (Polymerase Chain Reaction) مثبت از 25 فرودین تا 5 دی ماه 1399 وارد مطالعه شدند. از شاخص های مرکزی و پراکندگی (میانگین، میانه، و انحراف معیار و دامنه میان چارکی) برای توصیف داده های کمی و همچنین از نمودارهای خطی و میله ای نیز به جهت توصیف روند متغیرهای مورد بررسی در طول زمان استفاده شد. کلیه آنالیزها توسط نرم افزار  Excel 2016 و SPSS22 صورت گرفت.
نتایج: بیشترین تعداد موارد مشکوک کووید-19در ماه­های اردیبهشت، تیر و آبان بود. 2 مورد پیک در روند موارد مثبت کووید 19 وجود داشت و بیشترین نسبت موارد مثبت روزانه کووید19 در اواخر خرداد و اوایل تیرماه، همچنین اواخر شهریور و هفته اول آبان و میانه آذر ماه دیده شد. بیشترین تعداد افراد مراجعه کننده و تست شده در مرکز بهداشت جنوب تهران بود.
نتیجه گیری: با توجه به وجود دو موج اپیدمی در طول دوره مورد مطالعه، در صورت عدم برنامه ریزی و تمرکز بر خدمات بهداشت همگانی و مراقبت های اولیه بهداشتی توسط مسئولین و سیاستگزاران سلامت پیشگیری از بروز موج های بعدی غیرقابل اجتناب است.

واژه‌های کلیدی: کووید19، روند، تشخیص، مراکز سلامت، تهران
دریافت: 1400/12/25 | پذیرش: 1400/12/10 | انتشار: 1400/12/10