دوره 18، شماره 3 - ( 9-1399 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 260-245 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehrolhasani M H, Rafiee N, Ghasemi S. The Package for Mental and Social Health Promotion and Drug Abuse Prevention in the Health Transformation Plan: Executive Leadership Challenges and Suggestions. sjsph 2020; 18 (3) :245-260
مهرالحسنی محمد حسین، رفیعی نورا، قاسمی سارا. بسته "ارتقاء سلامت روانی، اجتماعی و پیشگیری از سوء مصرف مواد" در طرح تحول سلامت: چالش های اجرایی و ارائه پیشنهادات. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1399; 18 (3) :245-260

1- دانشیار،گروه مدیریت، اقتصاد و سیاستگذاری سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
2- دانشجوی دوره دکتری، گروه مدیریت، اقتصاد و سیاستگذاری سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان کرمان، ایران
3- دانشجوی دوره دکتری، گروه مدیریت، اقتصاد و سیاستگذاری سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران ، sara.ghasemi8692@gmail.com
چکیده:   (2038 مشاهده)
زمینه و هدف: بسته ارتقا سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از سوء مصرف مواد در پاسخ به اهمیت بالای سلامت روانی و اجتماعی در جامعه شکل گرفت. از آنجایی که هر سیاست و برنامه ای برای اجرای موفق، نیازمند بررسی و ارزیابی نقاط ضعف و قوت و چالش ها می باشد؛ این مطالعه با هدف بررسی چالش های اجرایی این بسته خدمتی از دیدگاه ارائه دهنده انجام شد.
روش کار: مطالعه به روش کیفی، با انجام مصاحبه و بررسی اسناد اجرا گردید. جامعه پژوهش این مطالعه شامل افراد صاحب نظر در دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مسئولین اجرای بسته، مسئولین مراکز سلامت جامعه شهری و مراقبین سلامت بود. انتخاب مصاحبه شوندگان بصورت هدفمند صورت گرفت.
نتایج: یافته ها در چهار دسته اصلی طبقه بندی گردید: سطح پایین همکاری مردم، مشکل در برقراری ارتباط، حلقه های مفقوده در اجرای بسته و نحوه پرداخت به ارائه دهندگان خدمت. یافته های حاصل از بررسی اسناد نیز به صورت اهداف، برنامه ها، فعالیت ها، گروه ها هدف و مداخلات مربوط به این بسته ی خدمتی مشخص گردیدند.
نتیجه گیری: چالش های اجرایی بسته سلامت روان در سه دسته ی سیاستگذاری، تسهیلاتی و فردی قرار می گیرند. ایجاد تغییرات و اصلاحاتی در سطح سیاستگذاری عمومی و طراحی بسته، ایجاد آگاهی های فردی و تسهیلات و امکانات مناسب برای اجرای بسته می توانند در جهت رفع این چالشها راهگشا باشند.
دریافت: 1399/9/30 | پذیرش: 1399/9/10 | انتشار: 1399/9/10