مصدق راد علی محمد، پوررضا ابوالقاسم، یعقوبی فرد فاطمه. بار اقتصادی درمان و مراقبت جراحات سوختگی در بیمارستان طالقانی اهواز. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1397; 16 (4) :341-350
URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-5704-fa.html
1- دانشیار، گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- استاد، گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- کارشناس ارشد، گروه دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، fyaghubi@yahoo.com
چکیده: (4348 مشاهده)
زمینه و هدف: حوادث ناشی از سوختگی منجر به ایجاد صدمات جدی و مرگ زودرس میشوند. درمان و مراقبتهای سوختگی بسیار پر هزینه هستند. هدف این پژوهش محاسبه بار اقتصادی درمان و مراقبت بیماران سوختگی در بیمارستان بود.
روش کار: این مطالعه به صورت مقطعی-توصیفی در بیمارستان طالقانی اهواز در سال 1394 انجام شد. برای انجام این مطالعه از یک پرسشنامه با روایی و پایایی بالا استفاده شد. تعداد 315 نفر از بیماران سوختگی در این مطالعه شرکت کردند. دادهها در روز ترخیص از طریق مصاحبه با بیمار یا همراه وی و بررسی پرونده پزشکی او جمعآوری شد. دادهها توسط نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری متناسب با نوع متغیرها تحلیل شدند.
نتایج: میانگین هزینه درمان و مراقبت هر بیمار سوختگی در بیمارستان 117071803ریال و برای هر روز بستری در بیمارستان 8501946 ریال بود. هزینههای مستقیم درمانی، هزینههای مستقیم غیر درمانی و هزینههای غیر مستقیم به ترتیب 1/94، 4/1 و 5/4 درصد کل هزینه درمان و مراقبت بیماران سوختگی در بیمارستان را تشکیل دادند. هزینههای جراحی، داروها و خدمات تشخیصی به ترتیب بیشترین هزینه مستقیم درمانی را شامل میشدند. سهم پرداخت از جیب بیمار از هزینههای مستقیم 7/7% بود.
نتیجهگیری: هزینه درمان و مراقبت بیماران سوختگی در بیمارستان بسیار بالا است که به بیماران، خانوادهها، بیمههای سلامت و دولت تحمیل میشود. هزینههای جراحی و دارو بیشترین هزینه بیماران را تشکیل میدهد. دولت و سازمانهای بیمه باید با حمایتهای مالی فرایند درمان و مراقبت بیماران سوختگی را تسهیل کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت عمومی دریافت: 1397/12/22 | پذیرش: 1397/12/22 | انتشار: 1397/12/22