دوره 16، شماره 3 - ( 9-1397 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 278-269 | برگشت به فهرست نسخه ها

Romiani N, Miresmaili B B S, Azam K, Yousefi Z, Romiani M. The Role of the Internet in Family Values in Students of Tehran University of Medical Sciences. sjsph 2018; 16 (3) :269-278
رومیانی نیرومند، میر اسماعیلی بی بی سادات، اعظم کمال، یوسفی زهرا، رومیانی مسلم. نقش اینترنت بر ارزش های خانواده در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران . مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1397; 16 (3) :269-278

1- کارشناس ارشد، واحد روابط عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دماوند، تهران، ایران
3- دانشیار، گروه اپیدمیولوژی و آمارزیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- کارشناس ارشد، گروه ژنتیک و جمعیت شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، z_yousefi2000@yahoo.com
5- کارشناس ارشد، گروه جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر، شوشتر، ایران
زمینه و هدف: اینترنت ابزاریست که بسیاری از نیازهای بشر را تامین می کند اما همین فناوری می تواند تاثیراتی بر زندگی افراد داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی نقش اینترنت بر ارزش های خانواده انجام گرفته است.
روش کار: این مطالعه مقطعی به صورت توصیفی- تحلیلی در سال 1394 در شهر تهران انجام شد. جامعه پژوهش شامل تمام دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که اطلاعات آن از 384  نفر به روش پیمایشی و با استفاده از تکنیک پرسشنامه جمع آوری گردید. در این مطالعه از پرسشنامه استاندارد یانگ (Young) نیز استفاده  و داده ها بوسیله نرم افزار SPSS نسخه 22 و آنالیز واریانس یکطرفه تحلیل گردیده است.
نتایج: یافته های به دست آمده حاکی از ارتباط مثبت و معنی دار بین وابستگی دانشجویان به اینترنت، فضای صمیمیت بین کاربران، آگاهی و اطلاع توسط خانواده و میزان استفاده دانشجویان از اینترنت وجود داشت (5/0>p). اما در خصوص متغیر "احساس گمنامی در اینترنت" هیچ رابطه معنی داری یافت نشد.
نتیجه گیری: استفاده مداوم از اینترنت و پذیرش مرجع و مجرای دستیابی اصلی برای کسب اطلاعات از اینترنت باعث تاثیرات منفی در زندگی و روابط و ارزش های موجود در چارچوب خانواده ها گردیده است. لذا لازم است که دانشجویان توجه بیشتری به استفاده مناسب و بهینه از آن داشته باشند. همچنین این نیاز را می طلبد که مداخله های رفتاری و شناختی با هدف تغییر الگوهای استفاده از اینترنت     انجام گردد.

دریافت: 1397/9/26 | پذیرش: 1397/9/26 | انتشار: 1397/9/26