دوره 16، شماره 2 - ( 6-1397 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 205-196 | برگشت به فهرست نسخه ها

Holakouie Naieni K, Mansournia M A, Khodamoradi F, Hosseinkhani Z, Ranjbaran M, Foroozanfar Z, et al . The Effect of Metabolic Syndrome Components on HbA1C in Type-2 Diabetic Patients in Qazvin City. sjsph 2018; 16 (2) :196-205
هلاکویی نائینی کورش، منصور نیا محمد علی، خدامرادی فرزاد، حسین خانی زهرا، رنجبران مهدی، فروزان فر زهره، و همکاران.. تاثیر اجزای سندرم متابولیک بر میزان هموگلوبین A1C در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو شهرستان قزوین . مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1397; 16 (2) :196-205

1- استاد، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- استادیار، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- دانشجوی دوره دکتری، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- دانشجوی دوره دکتری، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
5- پزشک عمومی، مرکز بهداشت استان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
زمینه و هدف: بیماری دیابت یکی از مشکلات مهم سلامتی بوده و در جهان از شیوع بالایی برخوردار است. با توجه به  شیوع بالای سندروم متابولیک در این افراد و تاثیر بالقوه اجزای سندروم متالبولیک بر میزان (Hemoglobin Alc) در این بیماران، مطالعه حاضر با هدف تاثیر اجزای سندروم متابولیک بر میزان HbA1C در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو  انجام گرفت.
روش کار: در مطالعه حاضر که به صورت کوهورت گذشته نگر انجام شد، تعداد 157 نفر از مبتلایان به دیابت نوع دو که در سال 93 مراجعات متوالی و منظم به مرکز منتخب کنترل دیابت شهرستان قزوین داشتند و اطلاعات مربوط به اجزای سندرم متابولیک و میزان  HbA1C آنها به طور کامل ثبت شده بود مورد استفاده قرار گرفت. برای آنالیز از رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد. تمام آنالیزها با در نظر گرفتن 05/0 :α به عنوان سطح معنی داری صورت پذیرفت.
نتایج: در مدل رگرسیون تاثیر سن، (High density cholesterol) و (Fasting Blood Sugar) (قند خون) بر HbA1C از نظر آماری معنی دار بدست آمد و تاثیر سایر متغیرها بر HbA1C غیر معنی دار بدست آمد.مقدار ضریب تعیین برای متغیر های وارد شده جهت پیش گویی HbA1C، 45%:  R2  بدست آمد.
نتیجه گیری: با توجه به ارتباط معنی دار برخی اجزای سندروم متابولیک همانند HDL-C و قتد خون ناشتا بر HbA1C لازم است تمهیدات لازم جهت کاهش HbA1C  در بیماران مبتلا به دیابت انجام گیرد.

دریافت: 1397/6/27 | پذیرش: 1397/6/27 | انتشار: 1397/6/27