دوره 16، شماره 1 - ( 3-1397 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 74-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadpour M, Yaseri M, Mahmoudi M, Entezar Mahdi R. Estimation of Survival in Women Diagnosed with Breast Cancer with Cure Survival in West-Azerbaijan and East-Azerbaijan Provinces. sjsph 2018; 16 (1) :63-74
محمدپور مرضیه، یاسری مهدی، محمودی محمود، انتظار مهدی رسول. میزان بقا در زنان مبتلا به سرطان پستان همراه با بقای شفایافتگی در استان های آذربایجان غربی و شرقی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1397; 16 (1) :63-74

1- ، m.yaseri@gmail.com
زمینه و هدف: سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها و همچنین دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در میان زنان پس از سرطان ریه می­باشد.
روش کار: در این مطالعه کلیه بیمارانی که در استان های آذربایجان غربی و شرقی در سال 1388 تا 1389 به سرطان پستان مبتلا شده و به مراکز درمانی مراجعه نموده اند به مدت 5 سال پیگیری شدند. از آنالیز بقا شفا یافته برای به دست آوردن بقای این بیماران استفاده شده است و تاثیر متغیرها بر روی میزان بقا با استفاده از مدل کاکس شفایافته چندمتغیره ارزیابی شده است.
نتایج: در این مطالعه میانگین سنی 171 بیمار مبتلا به سرطان پستان در زمان تشخیص برابر 9/12±9/55 سال و دامنه سنی ایشان از 23 تا 89 سال بود. در مجموع 52 مرگ اتفاق افتاد و میزان بقا 5 ساله بیماران 6/60 % برآورده شد. در نهایت دو متغیر وضعیت اقتصادی و بستری اورژانسی به‌عنوان دو عامل پیش آگهی دهنده در بقای بلند مدت بیماران مبتلا به سرطان پستان یافت شدند.
 نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می­رسد که استفاده از مدل شفایافته در بیماران مبتلا به سرطان پستان بهتر از مدلهای بقای کلاسیک می­باشد.

متن کامل [PDF 994 kb]   (2004 دریافت)
دریافت: 1397/3/29 | پذیرش: 1397/3/29 | انتشار: 1397/3/29