دوره 14، شماره 4 - ( 12-1395 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 86-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moradi S, Khorrami L, Zare F, Ali-akbar S, Maghbooli Z, Mirzaei K. Physical Activity as a Popssible Predictor of Bone Mineral Density in the Hip and Lumbar Spine Areas in Women in Postmenopausal Years. sjsph 2017; 14 (4) :73-86
مرادی سجاد، خرمی نژاد لیلا، زارع فاطمه، علی اکبر سیما، مقبولی ژیلا، میرزایی خدیجه. احتمال پیشگویی ارتباط فعالیت جسمانی با میزان تراکم معدنی استخوان در نواحی لگن و ستون فقرات بر اساس مدت زمان شروع یائسگی . مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1395; 14 (4) :73-86

1- کارشناس ارشد،گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات پوکی استخوان، پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- استادیار، مرکز تحقیقات پوکی استخوان، پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- استادیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، mirzaei_kh@tums.ac.ir

مقدمه:در مطالعات امروزی نقش فعالیت بدنی در پیشگیری از بیماری­های غیرواگیر امری ثابت شده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط فعالیت جسمانی با میزان تراکم معدنی استخوان بر اساس مدت زمان شروع یائسگی می باشد.

روش کار: در این پژوهش مقطعی 254 خانم یائسه در سنین 46 تا 78 سال مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی های تن سنجی با استفاده از روش BIA تعیین گردید. اندازه­گیری تراکم معدنی استخوان به روش DEXA و فعالیت بدنی با پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی (IPAQ) بررسی شد.

نتایج: توزیع سطوح فعالیت بدنی در زنان یائسه به ترتیب 7/39% غیرفعال، 6/47% با فعالیت متوسط و 5/12% با فعالیت بالا بود. همچنین نتایج بدست آمده بیانگر ارتباط مثبت میزان فعالیت بدنی در سنین اولیه یائسگی (55 سال سن و کمتر) با تراکم معدنی استخوان (03/0p=) و (05/0p=) T-score در ناحیه ستون مهره­ها می­باشد. این در حالی است که این ارتباط در ناحیه لگن مشاهده نشد (05/0> p).

نتیجه گیری: به نظر می رسد که می توان از سطوح فعالیت بدنی زنان در سنین اولیه یائسگی به عنوان یک عامل پیش بینی کننده میزان تراکم معدنی استخوان در ناحیه ستون مهره ها استفاده کرد.

متن کامل [PDF 967 kb]   (2071 دریافت)
دریافت: 1395/12/24 | پذیرش: 1395/12/24 | انتشار: 1395/12/24