دوره 14، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rostamigooran N, Vosoogh-moghaddam A, Salarianzadeh M, Esmailzadeh H, Damari B. Organizational Culture of the Headquarters of the Iranian Ministry of Health and Medical Education . sjsph 2016; 14 (3) :1-14
رستمی گوران نرگس، وثوق مقدم عباس، سالاریان زاده محمدحسین، اسماعیل زاده حمید، دماری بهزاد. مطالعه فرهنگ سازمانی در ستاد وزارت بهداشت و درمان وآموزش پزشکی . مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1395; 14 (3) :1-14

1- استادیار، دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
2- استادیار، دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
3- پزشک عمومی، مرکز توسعه مدیریت و تحول اداری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
4- دانشجوی دوره دکتری، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت ، تهران، ایران
5- استادیار، گروه مولفه های اجتماعی سلامت، موسسه ملی تحقیقات سلامت، تهران، ایران ، bdamari@gmail.com

زمینه و هدف: با توجه به نقش کلیدی ستاد وزارت بهداشت در اجرا و پیگیری اصلاحات نظام سلامت، فرهنگ سازمانی حاکم بر آن می تواند نقش مهمی در موفقیت این اصلاحات داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی ابعاد و جهت گیری های موجود در فرهنگ سازمانی سازمان مرکزی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی طراحی گردید.

روش کار: این مطالعه به شیوه توصیفی و مقطعی انجام گرفته است. جامعه هدف کارکنان سازمان مرکزی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش5/11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از روش­های آماری توصیفی (میانگین، انحراف معیار، ضریب تغیرات و دامنه ) جهت توصیف کمی ابعاد فرهنگی استفاده شد سپس امتیازات کمی در بعد کیفی نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: ابعاد نوآوری، دانش آموزی در سازمان، منصفانه بودن سیستم پاداش، پذیرش تغییر، حمایت مدیران و انتقاد پذیری به میزان کم و اختیار و آزادی عمل، روشن بودن اهداف و انتظارات، ارتباطات، هماهنگی و انسجام به میزان متوسط و خود نظارتی و هویت پذیری به میزان زیاد در سازمان وجود دارند.

نتیجه گیری: با توجه به نقش کلیدی ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در طرح ریزی و اجرای برنامه های اصلاح نظام سلامت به نظر می رسد که تلاش در جهت تغییر فرهنگ سازمانی آن می بایست از اولویت های مهم کاری مدیران این سازمان قرار گیرد.

دریافت: 1395/9/30 | پذیرش: 1395/9/30 | انتشار: 1395/9/30