زمینه و هدف: عوامل اقتصادی از جمله بیمه عمر در بخش مالی، تأثیر به سزایی بر کیفیت سلامت جامعه و شاخص " امید زندگی " دارند. بیمه عمر بهصورت غیرمستقیم ، از طریق رشد اقتصادی و بهصورت مستقیم، از طریق ایجاد اطمینان و آرامش روانی در فرد متقاضی بیمه عمر باعث ارتقای شاخص سلامت میشود.
روش کار: در این مطالعه، با استفاده از دادههای مرتبط وتجزیه تحلیل دادههای تابلویی (پانلدیتا) برای سیزده کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی ( OIC ) طی سالهای 2011-1998، اثر تقاضای بیمه عمر به عنوان متغیر مستقل بر شاخص امید به زندگی به عنوان شاخص مهم سلامت و متغیر وابسته پژوهش بررسی شد. همچنین از متغیرهای اقتصادی توسعه مالی، درآمد سرانه، تورم و میزان بیکاری نیز بهعنوان متغیرهای کنترل و تاثیرگذار بر شاخص سلامت استفاده شده است.
نتایج: یافتههای تحقیق بیانگر اثر مثبت و معنادار تقاضای بیمه عمر بر " امید زندگی " از نظر آماری در کشورهای مورد مطالعه و طی سالهای مورد بررسی است. همچنین نتایج نشان داد که متغیرهای توسعه مالی و درآمد سرانه اثر مثبت و معنادار و متغیرهای تورم و میزان بیکاری اثر منفی و معنادار از نظر آماری بر شاخص سلامت دارند.
نتیجهگیری: نتایج حاصل از بررسی نشان میدهد که بهبود شرایط اقتصادی شامل کاهش بیکاری، کاهش تورم، افزایش درآمد سرانه و توسعه بازار مالی باعث افزایش " امید زندگی " به عنوان شاخص مهم سلامت میشود، بنابراین لازم است که نگاه برنامهریزان اقتصادی جامعه بهگونهای باشد که اجرای برنامههای سلامت، بهداشت و رفاه عمومی کشور در تطابق با سایر سیاستگذاریهای بخش اقتصاد بهخصوص بخش بیمه عمر مورد توجه قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |