دوره 11، شماره 2 - ( 8-1392 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 74-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

Merghati khoie E, Abolghasemi N, Taghdisi M H. Child sexual health: qualitative study, explaining the views of parents. sjsph 2013; 11 (2) :65-74
مرقاتی خویی عفت السادات، ابوالقاسمی ناریا، تقدیسی محمد حسین. سلامت جنسی کودکان: مطالعه کیفی تبیین دیدگاههای والدین. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1392; 11 (2) :65-74

1- استادیار، پژوهشکده رفتارهای پر خطر، مرکز ملی مطالعات اعتیاد ایران، مرکز تحقیقات ضایعات مغزی- نخاعی بصیر، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت بهداشت، دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، اداره سلامت کودکان، تهران ، abolghasemi-n@health.gov.ir
3- دانشیار، گروه ارتقاء سلامت ، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران

زمینه و هدف: سلامت جنسی کودکان مبحث دشواری ‌ است که اغلب به روش تفهیمی با آن برخورد نمی ‌ شود . اهمیت تربیت جنسی کودکان در دنیا پذیرفته شده است. هدف از ا ی ن مقاله توصیف مفهوم سلامت جنسی کودکان از دیدگاه خانواده، شناسایی ارزش ‌ ها و هنجارهای تربیت جنسی کودکان و ت عیین اولویت ‌ های تربیت جنسی از دیدگاه این والدین است.

روش کار: ا ی ن مطالعه از نوع ک ی ف ی است. نمونه ‌ ها به روش هدفمند از والدین دانش ‌ آموزا ن منطقه پنج آموزش و پرورش شهر تهران انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از تکنیک مصاحبه ‌ های گروهی و بحث متمرکز جمع آور ی شد. داده ها به ‌ روش موضوع ی و محتوایی تجز ی ه و تحل ی ل شد.

نتایج : ی افته ها در سه ح ی طه اصل ی دسته بند ی شدند: 1) مدیریت خانواده 2) نقش مدرسه 3) چارچوب مذهب و سنت

نتیجه گیری : اکثریت شرکت ‌ کنندگان درتوص ی ف مفهوم سلامت جنسی کودکان بروز رفتار جنسی را شاخص سلامت نمی ‌ دانستند . در مدیریت رفتارهای جنسی کودکانشان سیاست ‌ های خانوادگی خود را اجرا می ‌ کردند در بیشتر خانواده ‌ ها به علت تعارض بروز رفتار جنسی کودک با ارزش ‌ های سنتی خانواده، فرهنگ اغماض و سکوت در مدیریت رفتارهای کودکان به هنجار تبدیل شده است. در شناسایی اولویت ‌ های تربیت جنسی کودکان بیش ترین کمبود در بعد تعامل پیش ب رنده بین خانه و مدرسه است. بدین معنا که تعارض ارزش ‌ ها، نرم و اختلاف سلایق این دو نهاد به چالش گذاش ته نشده است که خود باعث اعمال ارزش ‌ های داخلی در سیستم تربیتی کودکان می ‌ شود . آماده ‌ سازی والدین برای اقدامات مناسب در تربیت جنسی کودکان مهم ‌ ترین اولویت این والدین است.

دریافت: 1391/8/15 | پذیرش: 1392/2/29 | انتشار: 1392/8/21