دوره 11، شماره 2 - ( 8-1392 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nateghpour M, Edrisian G, Nadim A, Akbarzadeh K, Farivar L, Teymouri S, et al . Training and research in malaria Parasitology in last FiftyYears in Iran. sjsph 2013; 11 (2) :1-11
URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-5035-fa.html
ناطق پور مهدی، ادریسیان غلامحسین، ندیم ابوالحسن، اکبرزاده کامران، فریور لیلا، تیموری سلما، و همکاران.. آموزش و تحقیقات در زمینه انگل شناسی مالاریا در نیم قرن گذشته در ایران: ‌انتشار مقالات، نگارش پایان نامه‌ها و دوره‌های آموزش اختصاصی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1392; 11 (2) :1-11

URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-5035-fa.html


1- استاد، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی، دانشکده‌ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، nateghpourm@sina.tums.ac.ir
2- استاد، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی، دانشکده‌ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- استاد، انجمن علمی اپیدمیولوژیست های ایران
4- مربی، گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین، دانشکده‌ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- کارشناس، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی ، دانشکده‌ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
6- کارشناس ارشد، دانشکده‌ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
7- استادیار، گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین، دانشکده‌ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
8- استاد، گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین، دانشکده‌ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
9- محقق ، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی، دانشکده‌ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (8253 مشاهده)

  زمینه و هدف: مطالعه اختصاصی بر روی مالاریا و عوامل زمینه­ساز آن در ایران با تاسیس انستیتو مالاریالوژی در دانشگاه تهران وارد مرحله علمی و تحقیقاتی نوینی گردید که پس از تغییر نام انستیتوی مذکور به دانشکده­ی بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی و افزایش محققان و دانشجویان بر حجم این مطالعات و تحقیقات افزوده شد. سه جنبه انگل شناسی، اپیدمیولوژی و حشره شناسی از شاخص ترین عناوین مطالعات و تحقیقات در زمینه مالاریا می­باشد. آگاهی از تاریخچه مطالعات مذکور می­تواند تلاش­های خستگی ناپذیر پیشکسوتان اینگونه مطالعات و تحقیقات را نمودار و افق­های جدیدی را درپیش روی آیندگان قرار دهد. در این مطالعه وضعیت مقالات منتشر شده، پایان نامه­ها و آموزش­های اختصاصی ارایه شده در زمینه انگل شناسی مالاریا در نیم قرن گذشته در ایران تا آن مقدار که امکان دسترسی به آنها وجود داشت مورد بررسی قرار گرفته­اند.

  روش کار: این مطالعه به صورت گذشته­نگر با جمع­آوری اطلاعات لازم از سال1330 تا 1388 از منابع الکترونیک داخلی و خارجی، پایان نامه­ها و مقالات موجود در کتابخانه­های دانشگاهی و مصاحبه با افراد صاحب نظر در زمینه­های ذی­ربط انجام پذیرفته است. اطلاعات جمع آوری شده پس از دسته بندی و حذف موارد تکراری به صورت یک مجموعه تلخیص تاریخی ارایه می­شود.

  نتایج: در این بررسی 143 مقاله به زبان­های انگلیسی و فارسی که توسط محققان ایرانی در زمینه مالاریا بویژه انگل شناسی منتشر شده است جمع آوری و فهرست بندی شدند. تعداد پایان نامه­های در دسترس، بالغ بر35پایان نامه در مقاطع کارشناسی ارشد، MPH و PhD بوده­اند. دوره­های آموزش اختصاصی در زمینه انگل شناسی مالاریا بویژه تشخیص میکروسکوپی مالاریا چهل و چهار دوره شمارش شدند.

  نتیجه گیری: گرچه دسترسی به تمام مقالات منتشر شده توسط محققان ایرانی و پایان نامه­های نگاشته شده توسط دانشجویان در زمینه انگل شناسی مالاریا امکان پذیر نبود، تعداد بدست آمده بیانگر درک صحیح محققان ایرانی در مورد اهمیت انگل شناسی مالاریا و تلاش در جهت شفاف سازی جنبه­های مختلف آن در ایران بوده است. با توجه به تمرکز اکثر آموزش­های اختصاصی در زمینه انگل شناسی مالاریا در دانشکده­ی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، اطلاعات به دست آمده در این زمینه دقیق­تر و حاکی از انجام آموزش تشخیص مالاریا و موضوعات ذی­ربط برای میکروسکوپیست­ها، کارشناسان مبارزه با بیماری­ها، کاردان ها و کارشناسان آزمایشگاهی بوده است.

واژه‌های کلیدی: مالاریا، انگل شناسی، ایران
متن کامل [PDF 144 kb]   (2482 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1391/3/12 | پذیرش: 1391/12/2 | انتشار: 1392/8/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb