دوره 10، شماره 4 - ( 12-1391 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 80-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallahi A, Ghofranipour F A, Ahmadi F A, Malekafzali B, Hajizadeh E. Adolescent’s perspectives on the factors that influence caries development: A qualitative study. sjsph 2013; 10 (4) :65-80
URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-5-fa.html
فلاحی آرزو، غفرانی پور فضل ا...، احمدی فضل ا...، ملک افضلی بهشته، حاجی زاده ابراهیم. تبیین تجارب دانش آموزان در زمینه عوامل مؤثر در ایجاد پوسیدگی دندان: مطالعه‌ای با رویکرد کیفی. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1391; 10 (4) :65-80

URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-5-fa.html


1- دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، Ghofranf@modares.ac.ir
3- دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
4- دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شهید بهشتی
چکیده:   (10504 مشاهده)

زمینه و هدف: بیماری های دهان و دندان فعالیت های فرد را در مدرسه، محل کار و یا در منزل محدود کرده و موجب از دست رفتن میلیونها ساعت کاری و تحصیلی در سراسر جهان می گردند. با توجه به اهمیت دوره نوجوانی جهت شکل گیری رفتارهای بهداشتی و تبیین تجارب آنان در زمینه بیماریهای دهان و دندان مطالعه حاضر با هدف تبیین عوامل مؤثر در ایجاد پوسیدگی دندان از نگاه دانش آموزان انجام شد.

روش کار: این مطالعه با رویکرد کیفی در 18 دانش آموز مقطع راهنمایی شهر تهران از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته با استفاده از نمونه گیری مبتنی بر هدف انجام گرفت. پس از کسب رضایت آگاهانه، دادها جمع آوری، ضبط، دست نویس و به روش تحلیل محتوا مرسوم تجزیه و تحلیل گردید. جهت حمایت از صحت و استحکام دادها، معیار مقبولیت، تأیید پذیری و انتقال پذیری لحاظ شد.   

نتایج: از تجزیه و تحلیل مصاحبه ها طبقات تعاملات خانوادگی در سلامت دندان، جایگاه مدرسه در مراقبت دهان و دندان، نقش دندانپزشک در مراقبت از دندان و تأثیر آموزش در مراقبت از دندان به عنوان عوامل مؤثر در مراقبت استخراج و درون مایه عوامل تأثیر گذار در مراقبت دهان و دندان در داده های مطالعه از تأکید بیشتری برخودار شد.

نتیجه گیری: استفاده از تجربیات دانش آموزان در این مطالعه می تواند در گسترش جو حمایت و اعتماد متقابل دانش آموزان و دندانپزشکان، ارایه خدمات بیشتر در مدارس از طریق سازمانهای ذی نفع، تدوین و اصلاح برنامه های آموزشی و توجه بیشتر به نقش حیاتی والدین کمک نموده و نهایتاً نتایج این مطالعه می تواند زمینه ساز مداخلات آموزشی ارزشمند در حیطه سلامت دهان و دندان باشد.

متن کامل [PDF 234 kb]   (2395 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/4/15 | پذیرش: 1391/9/11 | انتشار: 1392/5/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb