دوره 10، شماره 1 - ( 4-1391 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 42-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Avadisians S, Salouti M, SoltanDalal M M, Bakhtiari R. Isolation of iron nanoparticle-producing magnetotactic bacteria from Arjin ore in Zanjan Province, Iran. sjsph 2012; 10 (1) :33-42
آوادیس یانس سوان، صلوتی مجتبی، سلطان دلال محمد مهدی، بختیاری روناک. جداسازی باکتری های مگنتوتاکتیک تولید کننده نانوذرات آهن از خاک معدن آهن ارجین استان زنجان. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1391; 10 (1) :33-42

1- دانشکده علوم پایه و پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ز نجان
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، soltanirad34@yahoo.com
3- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه و هدف: نانوذرات آهن کاربرد وسیعی در علم پزشکی به خصوص در ساخت شناسه گرهای زیستی فلورسانس، درمان تومورهای سرطانی به روش Hyperthermi، عامل کنتراست در تصویر برداری M‏RI دارند. روش‌های تولید فیزیکی و شیمیایی این نانوذرات، همراه با آلودگی‌های زیست محیطی هستند. در این میان، باکتری‌ قادر به سنتز مقدار قابل توجهی نانوذرات آهن هستند، طوری که کاملا مطابق با اصول شیمی سبز می باشد. هدف از این تحقیق، جداسازی باکتری های مگنتوتاکتیک تولید کننده نانوذرات آهن از خاک معدن آهن ارجین استان زنجان می باشد.

روش کار: از خاک معدن، رقت متوالی تهیه شد و روی محیط کشت جامد ترکیبی که مخصوص جداسازی باکتری های مگنتوتاکتیک بود تلقیح شد و بعد از یک هفته گرماگذاری در 30 درجه سانتی گراد از کلنی ها برداشت شد و به محیط مایع مخصوص منتقل شد و بعد از 3 هفته گرماگذاری، با رنگ آمیزی گرم و کریستالوگرافی اشعه ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی SEM مورد مطالعه قرار گرفت.

نتایج: آنالیز گراف XRD وجود نانوذرات آهن و عکس‌های میکروسکوپ الکترونی SEM شکل باکتری ها و تجمعات خارج سلولی نانوذرات آهن تولیدی توسط باکتری‌ها را اثبات کرد.

نتیجه گیری: باکتری های جدا شده از معدن آهن ارجین زنجان قادر به تولید نانوذرات آهن هستند.

دریافت: 1390/6/26 | پذیرش: 1390/10/21 | انتشار: 1392/6/20