دوره 2، شماره 4 - ( 4-1383 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 84-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khobdel M, seyedi Rashti M, shayeghi M, Tirgari S. THE SURVEY FAUNA OF CALLIPHORIDAE AND SARCOPHAGIDAE FLIES IN TEHRAN AND SUBURB. sjsph 2004; 2 (4) :79-84
خوبدل مهدی، سیدی رشتی سید محمدعلی، شایقی منصوره، تیرگری سیاوش. بررسی فون مگس های کالیفوریده و سارکوفاژیده تهران و حومه: گزارش چهار گونه جدید از ایران. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1383; 2 (4) :79-84

عارضه میازیس همواره در نتیجه تخم گذاری و لاروگذاری مگس های گروه سیکلوراف و رشد متعاقب آنها در انساج بدن ایجاد می شود. با آنکه بقای لارو این مگس ها در طبیعت متکی به حضور دام های اهلی و حیات وحش می باشد ولی بالغین اینگونه مگس ها در محوطه های دامداری، پارک ها و همچنین بر روی زباله ها و شاخ و برگ برخی از گیاهان و درختچه هایی که از نظر شهد و گرده برای این گروه از حشرات مناسب می باشند، یافت می شوند و در جستجوی میزبان مناسب هستند. مطالعه حاضر در شهرستان تهران و حومه آن به انجام رسیده است. در این بررسی مگس های بالغ با استفاده از توری حشره گیری از مناطق و مکان های مختلف از قبیل باغ ها، پارک ها، دامداری ها، محل های جمع آوری زباله و مناطق مسکونی داخل شهر تهران و نیز شهر و روستاهای اطراف آن صید گردید. جمعا 22 مگس از 5 خانواده مگس های سیکلوراف با استفاده از کلیدهای تشخیص معتبر مورد شناسایی قرار گرفت که از مجموع آنها 13 گونه جزء گروه مگس های دارای اهمیت پزشکی بودند و نهایتا از میان گروه اخیر 4 گونه Sarcophaga fertoni و Sarcophaga peregrina و Calliphora vomitoria و Lucilia richardsi برای اولین بار از ایران گزارش می گردد.

انتشار: 1392/4/19