دوره 7، شماره 3 - ( 7-1388 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jorfi S, Jaafarzadeh N, Rezaei Kalantary R, Hashempur Y, Mehrbani Ardakani M. Efficiency of a repeated fed-batch bio-reactor with powdered active carbon for landfill leach ate treatment. sjsph 2009; 7 (3) :1-11
جرفی سهند، جعفرزاده نعمت الله، رضائی کلانتری روشنک، هاشم پور یلدا، مهربانی اردکانی محمد مهدی. کارآیی راکتور زیستی تغذیه ناپیوسته و تزریق پودر کربن فعال در تصفیه شیرآبه محل دفن . مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1388; 7 (3) :1-11

زمینه و هدف: غلظت بالای مواد آلی و آمونیاک و ورود ترکیبات سمی منجر به عملکرد ضعیف سامانه های تصفیه شیرآبه مراکز دفن به هنگام کاربرد مستقیم تصفیه زیستی می گردد. هدف از این پژوهش تعیین عملکرد راکتور در تغذیه ناپیوسته در تصفیه زیستی شیرآبه دفن بهداشتی همراه با کاربرد پودر کربن فعال می باشد.

روش کار: شیرآبه خام قبل از مرحله تصفیه زیستی، از طریق فرآیندهای انعقاد و لخته سازی پیش تصفیه شده و آمونیاک موجود در آن به وسیله فرآیند عریان سازی با هوا در pH بالا حذف گردید. در این مطالعه،  شیرابه پیش تصفیه شده در یک حوضچه هوادهی به روش تغذیه ناپیوسته مورد تصفیه زیستی قرار گرفت. سه چرخه زمانی مختلف (40 ×1، 10 × 4 و 8 × 5) ساعت درحضور و عدم حضورg/L2پودر کربن فعال بررسی شد.

نتایج: نتایج نشان داد که کاربرد پودر کربن فعال به شکل قابل توجهی بازده حذف COD را بهبود بخشید. مقدار COD در راهبری به صورت تغذیه ناپیوسته با چرخه زمانی 8 × 5 ساعت در حضورg/L  2 پودر کربن فعال، از مقدار اولیه mg/L 3900 به mg/L 169 و در هنگام عدم کاربرد PAC به mg/L 622 کاهش یافت.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش و سایر مطالعات انجام شده توسط دیگران، میتوان اظهار داشت که راکتور تغذیه ناپیوسته دارای عملکرد بسیار خوبی در تصفیه شیرآبه پیش تصفیه شده می باشد.

انتشار: 1392/5/18