1- ، Joooo.einipour@gmail.com
چکیده: (2332 مشاهده)
زمینه و هدف: اعتیاد به اینترنت بهمعنای استفاده بیش از حدّ و غیرضروری از اینترنت است. هدف از این پژوهش بررسی نقش سیستمهای مغزی-رفتاری در اعتیاد به اینترنت در دانشجویان بود.
روش کار: روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری در این پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال تحصیلی 1398-1397 بودند که 162 نفر از این افراد بر اساس فرمول Tabachnick و Fidell و به شیوه نمونهگیری خوشهای مرحلهای انتخاب و به پرسشنامههای استفاده آسیبزا از اینترنت و سیستمهای مغزی و رفتاری پاسخ دادند.
نتایج: یافتههای ناشی از تحلیل رگرسیون چندمتغیره نشان داد که 7/66% اعتیاد به اینترنت در دانشجویان به وسیله سیستمهای مغزی- رفتاری تبیین میشود؛ رویآوری و اجتناب فعال از مؤلفههای سیستم فعالساز رفتاری به صورت منفی، اجتناب منفعل و خاموشی از مؤلفههای سیستم بازداری رفتاری و ستیز و گریز از مؤلفههای سیستم ستیز-گریز بهطور مثبت اعتیاد به اینترنت را پیشبینی میکنند.
نتیجهگیری: ارتباط هدفمند و جستجوی اطلاعات(محرکهای غیرشرطی خوشایند)، یکنواختی و منطق ثابت حاکم بر محیط اینترنت (محرکهای غیرشرطی ناخوشایند) دارای نشانههای شرطی ویژه خود در اینترنت هستند که میزان حساسیت سیستمهای مغزی-رفتاری به آنها تبیینکننده میزان اعتیاد به اینترنت است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت عمومی دریافت: 1400/4/20 | پذیرش: 1400/3/31 | انتشار: 1400/3/31