دوره 3، شماره 2 - ( 2-1384 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 59-66 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Omrani G, Asgharnia H. CAPABILITY OF EARTH WORM (EISENIA FETIDA) IN PROCESSING OF HOUSEHOLD WASTES TO VERMICOMPOST . sjsph. 2005; 3 (2) :59-66
URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-237-fa.html
عمرانی قاسم علی، اصغرنیا حسین علی. قابلیت تهیه کمپوست از زباله های خانگی با استفاده از کرم خاکی ایزنیافوئتیدا. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1384; 3 (2) :59-66

URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-237-fa.html


چکیده:   (5054 مشاهده)

در این تحقیق زباله های خانگی از نوع پس ماندهای گیاهی، با استفاده از کرم خاکی از نوع Eisenia Fetida (کرم کمپوست) در طول مدت 3 ماه به کود کمپوست تبدیل شده است. به این منظور ابتدا مواد اولیه قابل کمپوست از نظر میکروبی، انگلی، فلزات سنگین و مواد اصلی تغذیه گیاهی ازت، فسفر و پتاس مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور ابتدا 3 نمونه از مخلوط مواد اولیه از نقاط مختلف حوضچه کمپوست که به روش Pit در ابعاد متناسب ساخته شده بود برداشت شده و پس از انتقال به آزمایشگاه مورد تجزیه قرار گرفت. پس از عمل آمدن کمپوست عمل نمونه برداری عینا از کمپوست تولید شده مجددا تکرار گردید نتایج این بررسی شاهد افزایش مواد تغذیه گیاهی و بهبود نسبت C/N از 29.5 تا حدود 14.5 و کاهش قابل توجه فلزات سنگین به ویژه کرم، کادمیم و سرب در کمپوست حاصل بوده است. در این بررسی با استفاده از نرم افزار SPSS میاگین و انحراف معیار پارامترهای اندازه گیری شده را محاسبه نموده و از طریق تست آماری Mann - whitney مقایسه میانگین و انحراف معیارهای مواد اولیه و کمپوست تولید شده (ورمی کمپوست) انجام گرفته است. در این بررسی کرمهای اولیه مورد استفاده 5000 عدد بوده است که پس از 90 روز تا حدود 13000 عدد افزایش یافته است. در این بررسی میزان هدایت الکتریکی در ورمی کمپوست حاصل 907.33 µs/cm و در مواد اولیه 1813.33 µs/cm بوده است که این کاهش نشان دهنده شوری کمتری در ورمی کمپوست است که گفته می شود بعضی از املاح توسط کرمهای خاکی در پروسه کمپوست حذف گردیده است.

متن کامل [PDF 183 kb]   (1371 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
انتشار: ۱۳۹۲/۵/۲۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Journal of School of Public Health and Institute of Public Health Research

Designed & Developed by : Yektaweb