فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی- راهنمای نگارش مقاله
راهنمای نویسندگان

حذف تصاویر و رنگ‌ها

راهنمای نگارش

 مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی به صورت فصلی منتشر می شود و مقالات را در زمینه سلامت جامعه، با رعایت شیوه نگارش زیر می پذیرد:
 - آئین نگارش زبان فارسی رعایت شود و از آوردن اصطلاحات خارجی که معادل پذیرفته شده در زبان فارسی دارند خودداری شود.
 - مقاله در چهار نسخه تهیه و به همراه دیسکت آن به نشانی دفتر مجله ارسال، E-mail و یا بصورت Online از طریق سایت http://diglib.tums.ac.ir/pub فرستاده شود.
 - مقاله روی یک طرف کاغذ سفید(A4) به صورت یک خط در میان (فاصله سطر1 سانتی متر) و حاشیه هر سمت 5/2 سانتی متر تایپ شود.
 - در صفحه عنوان مقاله باید: (عنوان به صورت گویا, نام و نام خانوادگی نویسندگان, آخرین درجه علمی و مرتبه دانشگاهی, نام مرکز یا سازمانی که تحقیق در آن انجام شده به فارسی و انگلیسی آورده شود).
 - مقالاتی که براساس مطالعات ملی و منطقه ای تدوین شده باشند برای پذیرش در این مجله در اولویت قرار دارند.
 - عکسها, جداول و نمودارها(حداکثر4 عدد) با عناوین به زبان فارسی تهیه، شماره گذاری و در متن مقاله به آنها اشاره شده باشد.
 - هیات تحریریه در رد، قبول، اصلاح و ویرایش مقاله آزاداست و از بازگرداندن مقالات تایید شده، به نویسندگان معذور است.
 - مسوولیت کامل منابع ومطالب چاپ شده در هر صورت به عهده نویسنده یا نویسندگان خواهد بود.
 - نویسندگان باید متعهد شوند که علاوه بر جدید بودن مطالب، مقاله یا مقالاتی را که به مجله ارسال می دارند, همزمان یا قبل از آن به مجله دیگری در داخل کشور ارسال نکرده باشند.
 - امکان انصراف از ارسال مقالات برای نویسندگان فقط تا زمان قبل از طرح آنها در هیات تحریریه امکان پذیر است.
 - مقاله باید قسمتهای زیر را به ترتیب دارا باشند: الف)عنوان. ب) چکیده فارسی و انگلیسی. ج) واژه کلیدی (فارسی و انگلیسی). ح) مقدمه. د)روشها. ر)نتایج. ز)بحث. ط)نتیجه گیری. ه)تشکر و قدردانی(درصورت لزوم). و) ضمایم(شامل:شکلها, جداول و نمودارها). ی) منابع
 - مجله از درج ترجمه و نیز مقالاتی که قبلاً در مجلات یا نشریات دیگر چاپ شده اند معذور است.
 - از هر شماره مجله یک نسخه و از هر مقاله3 نسخه (Reprint) به نویسنده رابط و یک نسخه به سایر نویسندگان ارسال خواهد شد.
 - منافع ناشی از چاپ مجله در اختیار مجله خواهد بود.
 - جهت رعایت اخلاق پزشکی , محرمانه ماندن مشخصات بیماران و حفظ اسرار باید به عنوان یک اصل طبق کد حفاظت از آزمودنی های انسانی برمبنای بیانیه هلسینکی مورد توجه قرار گیرد.
 - نویسندگان باید همه وابستگی هایی را که ممکن است به عنوان احتمال ایجاد تعارض منافع در نظر گرفته شود, آشکار سازند.
 - با درنظرگرفتن اهداف ومعیارهای مجله, پس از تایید اولویت موضوعی هر مقاله در هیات تحریریه، مراحل داوری به شرح زیر می باشد: 1- تعیین حداقل سه داور 2- ارسال مقاله برای داوران و تاکید بر دریافت نظرات اصلاحی آنان ظرف مدت یکماه 3-طرح مجدد در هیات تحریریه 4-ارسال مقاله به نویسنده درصورتی که اشکالات قابل رفع باشد. 5-دریافت مجدد مقاله اصلاح شده 6- ارسال مقاله اصلاح شده به داور نهائی از میان داوران فوق الذکر 7-تطابق مقاله تغییر یافته با موارد اصلاحی توسط داور نهایی
 8-در صورت تایید اصلاحات توسط داور نهائی و تصویب هیات تحریریه، اعلام پذیرش مقاله برای چاپ
 الف ) عنوان : 1-عنوان مقاله با قلم تیتر شماره 16 به صورت پررنگ (Bold) نوشته شود.2- نام نویسنده/گان و آخرین درجه علمی آنان پس از عنوان مقاله ذکر شود.3-نشانی نویسنده/گان که شامل دانشگاه و یا سایرموسسات است, باید به طور کامل به دو زبان فارسی و انگلیسی قید و نشانی تماس شخص مکاتبه کننده با علامت ستاره مشخص شود.
 ب)چکیده:چکیده حداکثر حاوی200کلمه و شامل: هدف,روش کار,نتایج،نتیجه گیری بوده و چکیده فارسی و انگلیسی تطابق داشته باشند
 ج ) واژگان کلیدی : در پایین مطالب چکیده باید 6-3 واژه کلیدی(Key words) درج شود.
 ح ) مقدمه : مقدمه باید ضمن بیان هدف تحقیق حاوی خلاصه ای از اهمیت موضوع, نتایج و مشاهدات مرتبط با تحقیق مورد نظر که در گذشته انجام شده است, با ذکر منابع و ماخذهای لازم آنها باشد.
 د ) روش کار :1-چگونگی و روش نمونه گیری با دقت بیان شود.2-لازم است به روشهای آزمایشگاهی و مواد مصرفی و وسایل مورد استفاده و مشخصات آنها به طور کامل اشاره شود.3-آزمونهای آماری مورد استفاده را نام برده و مراحل استنتاج آماری به خوبی بیان شوند.
 ر) نتایج :1-نتایج باید در قالب متن, جداول ونمودارها به خوبی نمایش داده شوند.2-مطالب مطرح شده در متن, جداول و نمودارها نباید تکراری باشند.3-جداول و نمودارها باید در ارائه مطالب هماهنگ بوده و از نظر آماری به صورتی کاملاً گویا طراحی و ارائه شده باشند.
 ز) بحث: یافته های تحقیق باید با یافته های مرتبط سایر محققان، مقایسه شده باشد و مورد بحث قرار گیرد ( با ذکر منابع مربوطه ).
 ط) نتیجه گیری : مقاله باید در پایان به صورت بندهای مشخص که حاوی نتیجه گیری و پیشنهادها باشد جمع بندی گردد.
 ه) تشکر و قدردانی : علاوه بر نام بردن از موسسات همکار و تامین کننده اعتبار بودجه تحقیق و اعلام شماره طرح، می بایست از افرادی که به نحوی در انجام تحقیق نقش داشته اند, یا در تهیه و فراهم نمودن امکانات مورد نیاز تلاش نموده اند با ذکر نام, قدردانی شود.
 ی) منابع و ماخذ(مرجع نگاری به شیوه هاروارد): شیوه هاروارد یکی از روشهای رایج مرجع نگاری است. این شیوه برای اعلام کردن مشخصات کتب,مقالات و سایر مواردی که در هنگام تهیه متون و نوشته ها به عنوان منبع و مرجع مورد استفاده قرار می گیرند، طراحی شده است و منابع انگلیسی باید پس از درج مقالات فارسی با رعایت ترتیب الفبای انگلیسی آورده شوند.
 1) اشاره یا استناد به منبع مورد استفاده در متن (ذکرمنبع در متن): هنگامی که درضمن نوشتن متن خود, درحال استفاده از اطلاعات یک منبع هستید لازم است این موضوع را در همان قسمت از متن اعلام کنید. در روش مرجع نگاری هاروارد، کافی است که نام نویسنده/گان و سال انتشار را در متن درج نمایید(Moir and Jessel 1991). لازم به ذکر است که موارد فوق الذکر را در انتهای جمله و قبل از درج نقطه پایان دهنده جمله تایپ کنید و مشخصات کامل منبع مورد استفاده را در فهرست منابع وارد کنید.
 اگر دربخشی از متن خود بطور همزمان می خواهید به نتیجه کارچند نویسنده یا محقق اشاره کنید, مشخصات هرکدام را با استفاده از علامت ( ; ) از هم جداکنید(Malinowski and Jessel 1995; Thomson 1999).
 اگر دربخشی از متن خود, بطور همزمان می خواهید به چند فقره از نتایج کار یک نویسنده یا محقق اشاره کنید نام نویسنده یا محقق را تکرار نکنید, بلکه یک بار نام نویسنده یا محقق را نوشته و پس از آن سالهای انتشار نتایج را با استفاده از علامت ویرگول (،) از هم جدا کنید (Watson and Clark 1996, 1998).
 اگر نویسنده یا محقق مورد نظر شما در طول یک سال بیش از دو کار منتشر شده دارد به منظور افتراق دادن بین کارهای منتشر شده, به ابتدای هر سال انتشار, حروف a, b و... اضافه کنید. درفهرست منابع نیز همین حروف را به ابتدای سال انتشار اضافه کنید(ACDSS 1997 a, b).
 اگر منبع مورد نظر شما بیش از دو نویسنده دارد, فقط نام اولین نفر را نوشته و پس از آن عبارت et al. را درج نمایید و سپس تاریخ انتشار را تایپ کنید(Larson et al. 1987).
 هنگامی که نام سازمان نویسنده منبع مورد نظر شما طولانی است: ابتدا کوتاه شده نام سازمان مورد نظر را درج کنید و در فهرست منابع مندرج در انتهای متن, توضیحی برای مشخص شدن نام کامل سازمان موردنظرتایپ نمایید.
 2)نحوه اعلام مشخصات منبع مورد استفاده در بخش فهرست منابع یا در کتاب شناسی،(منابع چاپی): منظور از آن، منابع و مطالبی است که بر روی کاغذ چاپ می شوند. در مقابل این اصطلاح, منابع غیرچاپی قرار دارد که بر روی کاغذ چاپ نمی شوند و مبنای الکترونیک دارند.
 درج مشخصات یک کتاب:
 1-اسم/ اسامی نویسنده/گان یا ویراستار/ان 2-سال انتشار کتاب 3-عنوان کتاب و عنوان فرعی آن (درصورتی که عنوان فرعی داشته باشد)کلیه عناوین با استفاده از حروف خوابیده تایپ شوند. 4-در مورد کتاب چند جلدی، عنوان آن وعنوان همان جلد از کتاب مورد استفاده را درج کنید. 5- نوبت چاپ ( اگر کتاب مورد نظر بیش از یک نوبت چاپ شده باشد) 6 - ناشر 7- محل انتشار کتاب 8- شماره صفحه/صفحات (درصورتی که امکان داشته باشد)
 اگر کتاب مورد نظر شما یک یا دو نویسنده دارد. مثال :
 Berkman, R.I. and Cengel, Y.L., 1994. Find it fast: how to uncover expert information on any subject, Harper Perennial, New York.
   اگرکتاب شما ویراستار دارد
 Keene, E. ed., 1988. Natural language. Cambridge: University of Cambridge Press. اگرکتاب هم نویسنده و هم ویراستار دارد :
 Samson, C., 1970. Problems of information studies in history. In: S. Stone, ed. Humanities information research. Sheffield: CRUS, 1980, pp. 44-68.
 اگر کتاب یا متن مورد نظر شما از طریق پشتیبانی مالی یک انستیتو, شرکت, مؤسسه و ... تهیه شده است. مثال :
 Institution of Engineers, Australia 1994, Code of ethics, Institution of Engineers, Australia, Barton, A.C.T.
 اگر کتاب مورد نظر شما بصورت سریالی (مجموعه کتب) منتشر شده است:
 Bhattacharjee, M., 1998. Note of infinite permutation groups, Lecture notes in mathematics no. 1698, Springer, New York.
 اگر کتاب مورد نظر شما چند جلدی است:
 Goudie, A., 2000. The human impact on the natural environment, 4 vols, Blackwell, Oxford.
 اگر منبع مورد استفاده شما فصل یا بخشی از یک کتاب است(کتابی که در نگارش و تدوین آن, تعدادی نویسنده دخالت داشته اند).
 Bernstein, D., 1995. Transportation planning, The civil Engineering handbook, CRC Press, Bocal Raton.
 درج مشخصات یک پایان نامه:
 1-نام نویسنده یا تهیه پایان نامه 2- سال ارائه پایان نامه 3-عنوان پایان نامه(با حروف خوابیده) 4-مدرک تحصیلی (که پایان نامه برای اخذ آن نوشته شده است). 5- نام مؤسسه صادرکننده مدرک تحصیلی
 Richmond, Julia., 2005. Customer expectations in the world of electronic banking: a case study of the Bank of Britain. Ph. D. Anglia Ruskin University.
 درج مشخصات یک مقاله :
 1- نام نویسنده (گان) 2- سال انتشارمقاله 3-عنوان مقاله 4-عنوان مجله (با استفاده از حروف خوابیده) 5- شماره مجلد پررنگ(Bold) 6-شماره مجله 7-شماره صفحه / صفحات
 Boughton, J.M., Bourass, S. and Goudie A., 2002. The Bretton Woods proposal, an indepth look. Political Science Quarterly, 42(6), pp.564-78.
 برای درج مشخصات یک مقاله ارائه شده در کنفرانس مشابه مثال زیر عمل کنید:
 Bourassa, S., 1999. Effects of child care on young children, Proceedings of the third annual meeting of the International Society for Child Psychology, International Society for Child Psychology, Atlanta, Georgia, pp. 44-6.
 برای درج مشخصات نشریات و مطالب منتشر شده از سوی یک سازمان دولتی مشابه مثال زیرعمل نمایید. مثال:
 Queensland Health., 1992. Towards a women's health policy: social justice for women. Queensland Health, Brisbane.
 برای درج مشخصات یک مجله الکترونیکی به ترتیب زیر عمل کنید:
 Hamill, C., 1999. Academic essay writing in the first person: a guide for undergraduates. Nursing Standard, [online] 21 Jul., 13(44), pp.38-40.
 Available from : http://libweb.anglia.ac.uk/ejournals/33 [cited 12 June 2005].
 مطالب بدست آمده از یک سایت اینترنتی:
 Boots Group Plc., 2003. Corporate Social Responsibility. [Online]. Boots Group Plc.
Available from: http://www.Boots-Plc.Com/Information/Info.Asp?id=447 [cited 23 July 2005].
  شــــایان ذکــر اســت که مثــــالهای فـــوق الذکر بــرگرفته از ســــایت شیــــوه مــرجع نگاری هـــــاروارد (http://libweb.anglia.ac.uk/referencing/harvard.htm) می باشـد و در صـورت نیاز به اطلاعات بیشتر، مراجعه به سایت مذکور توصیه می شود.
 در صورت وجود هرگونه پرسش می توانید با آدرس «خیابان انقلاب, خیابان قدس, ساختمان شماره1 دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی, دانشگاه علوم پزشکی تهران» و یا نشانی الکترونیکی sardabir@sina.tums.ac.ir تماس حاصل نمایید.

نشانی مطلب در وبگاه فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی:
http://sjsph.tums.ac.ir/find-1.48.14.fa.html
برگشت به اصل مطلب