دوره 22، شماره 3 - ( 1-1404 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 308-293 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farid S M, Pourhosein R, Afrooz G. The Causal Modeling of Suicidal Psychopathology Based on Spiritual Health and Ego Strength; A Study with a Preventive View by Self-Injurious. sjsph 2025; 22 (3) :293-308
URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-6342-fa.html
فرید سیده مرضیه، پور حسین رضا، افروز غلامعلی. مدل‌یابی علی سایکوپاتولوژی خودکشی بر مبنای سلامت معنوی و استحکام من؛ مطالعه‌ای با نگاه پیشگیرانه از خودآزاری‌ها. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1404; 22 (3) :293-308

URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-6342-fa.html


1- دانشجوی دوره دکتری، گروه روان‌شناسی، دانشکده پردیس بین الملل، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- استاد، گروه روان‌شناسی، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، prhosein@ut.ac.ir
3- استاد، گروه روان‌شناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (88 مشاهده)
زمینه و هدف: خودکشی یکی از موضوعات تهدیدکننده برای سلامت عموم جامعه است، و سلامت معنوی و استحکام من از جمله عواملی است که می­تواند در کاهش آن مؤثر باشد. از این رو، پژوهش حاضر با هدف مدل­یابی علی سایکوپاتولوژی خودکشی بر اساس سلامت معنوی و استحکام من انجام شد.     
روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه ­آماری شامل تمامی افراد با سابقه اقدام به خودکشی ثبت شده در سامانه مرکز پایش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نیمه اول سال 1402 بود. تعداد 210 نفر از جامعه مذکور به روش ­نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند و پرسشنامه انگیزه برای اقدام به خودکشی، مقیاس سلامت معنوی و مقیاس توانمندی ایگو را تکمیل کردند. داده­ها با استفاده از تحلیل مسیر معادلات ساختاری در نرم افزار SPSS 23 و Amos 24 تحلیل شدند.
نتایج: یافته ­ها نشان داد که اثر مستقیم سلامت معنوی (به صورت منفی)  بر سایکوپاتولوژی خودکشی معنادار است (05/0p<). همچنین، نتایج حاصل از بررسی نقش میانجی­گری استحکام من نیز نشان داد که استحکام من نقش میانجی­گری معنی­داری در رابطه بین سلامت معنوی با سایکوپاتولوژی خودکشی دارد (05/0p<).       
نتیجه­گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که سلامت معنوی به طور مستقیم، و استحکام من به صورت غیرمستقیم بر سایکوپاتولوژی خودکشی افراد نمونه موثر بوده است. بنابراین، پیشنهاد می­شود که مراکز بهداشت روان در بررسی سایکوپاتولوژی خودکشی افراد مستعد به خودکشی به سلامت معنوی و استحکام من آنها نیز توجه داشته باشند.   
 
متن کامل [PDF 918 kb]   (55 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1404/1/20 | پذیرش: 1404/1/10 | انتشار: 1404/1/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb