زمینه و هدف: کلروفنلها در زمره آلاینده هایی سمی آلی اسیدی و دارای اولویت میباشند. یکی از بهترین روشهای حذف کلروفنلها، استفاده از جاذبهای مختلف میباشد. در این تحقیق کارایی حذف اورتوکلروفنل به عنوان یکی از معمول ترین آلایندههای آلی محیط های آبی با روش جذب بر روی خاکستر فرار فعال شده بررسی گردید.
روشکار: در این تحقیق تجربی خاکستر فرار تهیه شده از نیروگاه زرند کرمان، توسط اسید سولفوریک فعال گردید. عوامل موثر در فرآیند فعالسازی جاذب شامل دما، زمان، مقدار و غلظت اسید و همچنین عوامل تاثیرگذار در فرآیند جذب برای شرایط بهینه تنظیم شد. آزمایشها بر روی پساب واقعی کارخانه زغال شویی زرند نیز انجام گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS تحلیل گردید.
نتایج: فعالسازی جاذب در شرایط بهینه زمان 5 ساعت، غلظت اسید 8/1مولار، دمای C ˚ 2 ± 29 و نسبت اسید به خاکستر فرار برابر با 7 انجام گرفت. بازده حذف اورتوکلروفنل در پساب کارخانه زغالشویی زرند در شرایط بهینه pH) 2، مقدار 1 گرم جاذب در زمان 3 ساعت) برابر 4/84% بود.
نتیجه گیری : علاوه بر بالا بودن بازده جذب اورتوکلروفنل چون فعال سازی جاذب نیاز به فن آوری پیچیده نداشته و هزینه بر نبوده میتوان از جاذب مذکور برای حذف این آلاینده از پساب صنابع استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |